Over de auteur

Over de auteur

 

Margot Krikhaar werd geboren in Australi?, maar verhuisde al op driejarige leeftijd naar Nederland, het geboorteland van haar ouders. Ze groeide op in een klein dorp in Limburg en woonde later op verschillende plaatsen in Nederland.

Na haar studie Nederlands had ze verschillende beroepen, waaronder redactrice bij een kinderboekenuitgeverij, redactrice van reisgidsen, begeleider van een ondernemingsraad en counsellor en trainer in haar eigen praktijk.

Zij heeft haar leven altijd als een leerproces en ontwikkelingsweg ervaren. Haar zoektocht bracht haar ertoe te gaan schilderen, waardoor ze in aanraking kwam met diepere emotionele lagen in zichzelf. Dat leidde tot het volgen van diverse therapie?n, zowel individueel als in groepen. Op basis van haar eigen ervaringen besloot ze anderen te gaan begeleiden in hun transformatieproces.

De ontwikkelingsweg die ze ging was niet alleen een zoektocht naar zichzelf, maar ook naar God. De behoefte aan inkeer en spiritualiteit werd steeds groter. Ze maakte kennis met verschillende vormen en richtingen en liet zich hierdoor inspireren. Toen tenslotte Een cursus in wonderen in haar leven kwam, wist ze intu?tief dat dit haar spirituele pad was en dat Jezus haar leraar was. De Cursus is sindsdien haar belangrijkste leidraad en inspiratiebron. 

 

Informatie is te vinden op de website www.ontwakeninliefde.nl

 

 

Arjen Sevenster, auteur van de gedichtenbundel: ‘Ogenblik’.

Arjen Sevenster (1946) was vele jaren werkzaam als wetenschappelijk uitgever. Zijn belangstelling gaat uit naar diverse vormen van mystiek en spiritualiteit, zowel oosterse als westerse. Een cursus in wonderen was en is daarbij een belangrijke leidraad.

 
 

Kenneth Wapnick

Kenneth Wapnick behaalde in 1968 zijn doctoraal in de klinische psychologie aan de Adelphi University. Hij was een goede vriend en compagnon van Helen Schucman en Bill Thetford, de twee mensen wier samengaan de directe aanleiding was voor het neerschrijven van Een cursus in wonderen. Ken is sinds 1973 bij Een cursus in wonderen betrokken door over de principes van de Cursus te schrijven, ze te onderwijzen en te integreren in zijn psychotherapeutische praktijk.
Hij is bestuurslid van de Foundation for Inner Peace, de uitgevers van A Course In Miracles. In 1983 stichtte hij met zijn vrouw Gloria de Foundation for a course in miracles, die zich in 1984 ontwikkelde tot een Teaching and Healing Center in Crompond, New York, dat al snel te klein was. In 1988 openden zij een Academy and Retreat Center in de staat New York. In 1995 begonnen ze met het Institute for Teaching Inner Peace Through A Course In Miracles, een scholingsorganisatie onder auspici?n van de New York State Board of Regents.
In 2001 verhuisde de Foundation naar Temecula, California, en werd de aandacht verlegd naar het onderwijs langs elektronische weg. De Foundation heeft het copyright van A Course In Miracles en geeft daarnaast vier keer per jaar een gratis nieuwsbrief uit, The Lighthouse.

Zie voor verdere informatie
www.facim.org

 

Phone: 035-6032978
KvK: 32169603
3760 DB Soest
Postbus 3086