Inner Peace Publications 10 jaar, 10 maart 2020

Beste lezer,

Het is op dinsdag 10 maart van dit jaar precies 10 jaar geleden dat ik uitgeverij Inner Peace Publications aanmeldde bij de Kamer van Koophandel.
De aanleiding voor het oprichten van deze uitgeverij was dat Margot Krikhaar een uitgever zocht voor haar boek, “Ontwaken in liefde. Het spirituele pad van Een cursus in wonderen”. Helaas was toen (en ook nu nog) de markt voor Cursusgerelateerde boeken niet rendabel genoeg voor de grote uitgeverijen. Margot en ook ik nadat ik het manuscript gelezen had, vonden dat dit boek absoluut uitgegeven moest worden. Uiteindelijk besloot ik in overleg met Margot om speciaal hier voor een uitgeverij op te richten, en samen bedachten we de naam “Inner Peace Publications”.
Vanaf 10 maart 2010 kon het werk aan het uitgeven van “Ontwaken in liefde” van start gaan. En al vrij snel daarna, op 27 juni 2010, vond in Soest de feestelijke presentatie plaats van Margots eerste boek. In januari 2012 kwam haar tweede boek “De grote bevrijding. Het denksysteem van Een cursus in wonderen” op de markt, en in februari 2014 verscheen postuum haar derde en laatste boek “Ik ben niet een lichaam. Persoonlijke notities over ziekte en sterven in het licht van Een cursus in wonderen”. Margot overleed op 23 mei 2013.
Dat alle drie de uitgaven nog steeds behulpzaam zijn voor studenten van Een cursus in wonderen, blijkt wel uit de nimmer aflatende interesse voor haar boeken. Ook nieuwe generaties cursusstudenten worden er toe aangetrokken Margots boeken te lezen.
Binnenkort is haar eerste boek “Ontwaken in liefde” zelfs toe aan een derde druk.

Naast de boeken van Margot begonnen we ook al snel met het opnieuw uitbrengen van het boekje “Inleiding tot Een cursus in wonderen” van Kenneth Wapnick  en besloot ik toestemming te vragen aan Kenneth Wapnick om de kleine boekjes uit de serie “Een cursus in wonderen in de praktijk” te mogen laten vertalen.
En aldus geschiedde, IPP heeft inmiddels 5 kleine boekjes van Kenneth Wapnick in Nederlandse vertaling uitgegeven.
En er volgden nog meer Cursus gerelateerde boeken in de lijn van Kenneth Wapnick; van schrijvers als Gary Renard: “Jezus & Boeddha” en ook het eerste boek van Cindy Renard: “Een cursus in gezondheid en welzijn”.
Naast vertalingen is er ook van oorsprong Nederlandse werk (zoals dat van van Margot Krikhaar), het boek van Jan-Willem van Aalst: “Wonderen of waan”.
Jan-Willem is tevens de vertaler van “De boodschap van Een cursus in wonderen”  het eerste gróte werk van Kenneth Wapnick dat IPP zal uitgeven. Het bestaat uit twee delen: DEEL I Allen zijn geroepen, DEEL II Weinigen verkiezen te luisteren. Deze uitgave is in de afrondingsfase en zal begin mei uitkomen.

Uitgeverij Inner Peace Publications hoopt nog voor lange tijd deze tijdloze behulpzame boeken te mogen en kunnen uitgeven met als doel het ondersteunen van Cursusstudenten op het wonderlijke pad van Een cursus in wonderen.

De boeken van Margot en alle andere schrijvers zijn te vinden in de webwinkel van Inner Peace Publications:
www.innerpeacepublications.nl

 

 

Phone: 035-6032978
KvK: 32169603
3760 DB Soest
Postbus 3086