Verslag – Feestelijke opening uitgeverij IPP en presentatie ONTWAKEN IN LIEFDE

 

 

Lieve mensen,

 

Het was een feestelijk, stralend zonnige dag zondag 27 juni tijdens de feestelijke opening van de uitgeverij ?n de presentatie van het boek Ontwaken in liefde.

De Rembrandtkapel was precies groot genoeg om alle gasten te herbergen. Het was erg gezellig en tegelijkertijd ook verdiepend.

 

We hebben het gevoel dat we op een juiste manier uitdrukking hebben kunnen geven aan wat ons drijft, zowel wat betreft het doel van de uitgeverij als het doel van het boek Ontwaken in liefde.

 

Na een korte introductie over het ontstaan van de uitgeverij IPP en het uitreiken van het eerste exemplaar van Ontwaken in liefde door de uitgever aan Margot, vervolgde Margot het programma met een mini-workshop.

 

Margot vertelde ons hoe het boek tot stand is gekomen en hoe Een cursus in wonderen voor haar in de praktijk werkte als pad naar Ontwaken.

Ze benadrukte daarbij dat Jezus in dit alles een duidelijk aanwezige innerlijke leraar voor haar is. Het boek Ontwaken in liefde bevat een aantal door hem doorgegeven teksten.

 

Als voorbeeld van zo’n doorgegeven tekst las Margot het volgende fragment:

 

‘God is onze Vader in de Hemel en op aarde. Hij is altijd bij ons. Hij heeft ons nooit verlaten en wij hebben Hem nooit verlaten. Het is goed om dit te weten en diep te beseffen. Hij is altijd in ons en wij zijn in Hem. Dat is nooit afgebroken of veranderd. Het is zo in eeuwigheid en zal altijd zo blijven.

Wij hebben nooit iets veranderd. De afscheiding heeft niet plaatsgevonden. Het was onmogelijk. Onze afscheidingswens was onmogelijk en God kon deze niet inwilligen. Hij heeft onze wens niet gehonoreerd.

 

Jij bent een schepping van God. Hij heeft jou lief als jouw Vader en je bent voor altijd in Zijn Hart. Er is alleen liefde. God is totale Liefde en niets anders. Er is niets anders. Jij bent liefde, je bent, louter liefde, want je bent zoals God jou geschapen heeft. Hij schiep jou zoals Zichzelf; er is geen verschil tussen Hem en jou. Jullie zijn ??n – de Vader en de Zoon zijn ??n, voor eeuwig.’

 

Vervolgens nam Margot ons mee op een verkorte reis langs de 12 stappen uit het tweede deel van het boek, afgewisseld met momenten van stille inkeer, begeleid door mooie muziek.

De 12 stappen geven het proces weer dat men doormaakt als gekozen wordt voor Een cursus in wonderen als het spiritueel pad.

Zo is dit boek een ware reisgids met Jezus als onze reisleider.

Een boek dat net als de Cursus zelf de eigenschap heeft dat het keer op keer gelezen wil worden en keer op keer voor verdere verdieping zorgt. Een reisgids, leer- en ervaringsboek dus.

 

Na nog wat gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje ging iedereen weer huiswaarts, en de meesten m?t een zojuist aangeschaft ?n door Margot gesigneerd exemplaar van Ontwaken in liefde.

 
Onze diepe wens en doel is dat de boodschap van Liefde zich door middel van dit boek verder mag uitbreiden naar een ieder die de boodschap wil horen.

 

Annelies Ekeler

{besps}IPPopeningjuni2010{/besps}

Phone: 035-6032978
KvK: 32169603
3760 DB Soest
Postbus 3086